Het bier is een traditionele turfporter, bijna zwart van kleur. Voor dit bier rookten wij de mout zelf op turf. Dit geeft een heel speciaal scherp rookeffect zonder te erg te worden. Tenminste, dat is de mening van de brouwer.
Wadder heeft een alcoholgehalte van 6,5 %.

De naam dankt het aan een Groninger hoogleraar uit de zeventiende eeuw: Martinus Schookius. Hij schreef een verhandeling over de turfwinning, waar ook Hoogeveen zijn bestaan aan heeft te danken.
Hij omschreef de Wadder als het gereedschap dat we nu kennen onder de naam "turfsteker" ook wel bekend als "stikker".
Een kruidig verwarmend winterbier dat alleen tijdens de koude maanden van het jaar verkrijgbaar is.

Sint Stephanus, in het Drents Sunt Steffen genoemd, is de naamheilige van tweede kerstdag. De dag dat de Drentse jongelingen vanouds feest vierden met onder andere paardrijwedstrijden met de jongeren uit de buurdorpen.
Ons Sunt Steffenbier is een donkerrood kruidig bier van 8,3 %, verwarmend niet alleen door de gebruikte specerijen. Met een volle smaak en geur van kaneel, piment (all spices) en steranijs, kan dit bier de gehele koude periode van het jaar een fijne verwarming betekenen.
Roodbruin van kleur, spannend moutig van smaak en toch jong en verfrissend met een alcoholgehalte van 5,5 %. Dit bier is gebrouwen naar oude Duitse traditie met een geheel eigen invulling.
De biologisch geteelde basismouten van gerst en tarwe zijn aangevuld met caramouten en geroosterde mout, die het bier niet alleen een mooie kleur geven maar die ook voor een volmoutige en pittige smaak zorgen. De gist is dezelfde als die we voor HobBlonder gebruiken; mooi neutraal van smaak, het laat het bier zijn eigen verhaal vertellen en accentueren.

Humber is ontstaan na bierbezoeken aan Engeland, België en Duitsland, waar telkens een mooi amberkleurig en bitterig bier werd geproefd. Telkens vonden we toch dat het net iets anders moest. Eigenwijs? Waarschijnlijk wel, maar het resultaat is er dan ook naar!
De naam is een ander verhaal, vraag het de brouwer maar eens.